Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

KerstChallenge 2020: Het geheim van het Ikoon

In de adventsperiode kun je met je jeugdgroep (10 tot 16 jaar) weer een spannend kerstspel spelen: de KerstChallenge 2020. Het thema is 'Het geheim van het Ikoon'. Dit jaar wordt de KerstChallenge 'coronaproof' aangeboden als een soort 'escaperoom-spel'. Je kunt het spel spelen vanuit je eigen huis, online staan de jongeren in verbinding met elkaar.

Achtergrondverhaal spel 


Milou is als tiener op reis geweest naar Vynnyky in Oekraïne. Ze heeft daar met haar jeugdgroep geholpen om een jeugdinternaat te bouwen. Hoewel de reis leuk en inspirerend was, is ze erg geschrokken van de armoede waarin kinderen leven. Het heeft haar erg aan het denken gezet: “Ik maak me druk om mijn eigen problemen, maar hier leven kinderen in armoede.” Waar is God in dit alles? Ze wist niet of ze nog wel in God kon geloven na alles wat ze had gezien...

Op de laatste dag van haar reis kwam ze in een klooster waar ze een kado mee kreeg voor eigen kerk. Het was een ikoon van Maria. Helaas was het niet in de beste staat. Het was in vier delen uiteengevallen en moest thuis worden gerepareerd. 

In de KerstChallenge gaan jullie als groep Milou helpen om het geheim van het ikoon te te ontcijferen. En tegelijk ontdek je het antwoord op de vraag van Milou: Waar is God in al het lijden van deze wereld?


Escaperoom voor thuis


De KerstChallenge 2020 speel je vanuit je eigen huis, maar wel samen met je hele groep. Het is een escaperoom spel, maar dan zonder “room”. Los binnen een uur de puzzels op en ontdek het geheim van het ikoon.

Vanwege de coronamaatregelen speel je dit spel vanuit huis achter je computer. Mocht er verandering in de komen in de coronamaatregelen vanuit de overheid dan proberen we het spel zo te veranderen dat je het alsnog in een groep kunt spelen.


Extra: introductiespellen


Vanaf de 1e Adventszondag (29 november) is het al mogelijk een aantal introductiespellen te spelen. Deze introductiespellen geven een klein voordeel bij het spelen van de escaperoom zelf, maar zijn niet noodzakelijk. Het is mogelijk de escaperoom te spelen zonder de introductiespellen. De introductiespellen komen digitaal als download beschikbaar.


Praktische informatie:


Beschikbaar
: vanaf vrijdag 11 december 2020. De introductiespellen zijn beschikbaar vanaf zondag 29 november via een link die je hebt ontvangen na aanmelding.  
Leeftijd: 10-16 jaar
Groep: minimaal 4, maximaal 10 spelers
Begeleiding: 1 spelleider per groep + per deelnemer(s) (gezin) is het wenselijk dat er één volwassene begeleidt.
Nodig:
online verbinding via bijv. Zoom, Teams of Google Meet

Speelduur: maximaal 1,5 uur
Voorbereidingstijd: 2,5 uur
Prijs
: 15 euro per pakket (max. 10 spelers)


Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden.