Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Samenleesbijbel

De Samenleesbijbel is een bijbeluitgave waarmee kinderen en volwassenen samen op een verrassende manier de Bijbel kunnen lezen en bespreken.

Veel ouders en grootouders, binnen en buiten de kerk, willen graag bijbel lezen met kinderen, maar weten niet welke verhalen geschikt zijn en hoe ze met de kinderen op een goede manier over de tekst kunnen praten. Daarom heeft het Nederlands Bijbelgenootschap de Samenleesbijbel gemaakt, samen met JOP, Jong Protestant en uitgeverij Royal Jongbloed. Er zijn drie varianten van de Samenleesbijbel:

Samenleesbijbel 


De combinatie van ruim 500 pagina’s extra materiaal en de complete tekst van de Bijbel in Gewone Taal maakt de Samenleesbijbel tot een unieke bijbeluitgave. Door de bijbeltekst heen lopen drie ‘routes’ van verhalen, oplopend in moeilijkheidsgraad, maar steeds geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Op de routes komen clusters van bijbelverhalen langs, zodat kinderen echt leren wie Jozef is, en Abraham en Jezus. Er staan bekende verhalen in, maar ook passages uit onbekendere bijbelboeken.

Inhoud van de Samenleesbijbel in het kort:  

 • de complete Bijbel in Gewone Taal 
 • 3 routes op verschillende niveaus
 • meer dan 1.000 gespreksvragen bij de bijbeltekst
 • honderden‘ weetjes’ bij de Bijbel
 • honderden doeopdrachten
 • puzzels en spellen om de tekst op een andere manier te leren kennen
 • meer dan 1.000 illustraties: tekeningen, cartoons, foto’s, landkaarten
 • 32 themapagina’s
 • 40 liedjes (inclusief cd)
 • Omvang: ca. 2.200 blz. / formaat 16x24 cm / ISBN 9879089120427/ Prijs € 59,95.
 • Lees meer over de Samenleesbijbel

 

Samenleesbijbel Junior

De Samenleesbijbel Junior is een speciale uitgave van de Samenleesbijbel, speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar. De Bijbel sluit goed aan bij de verschillende leervoorkeuren van kinderen. (Groot)ouders en kinderen maken in 30 stappen een ontdekkingsreis door de Bijbel. Elke stap is een bijbelverhaal, bekend (het begin van de wereld, Noach, Pasen) of minder bekend (een psalm, Jesaja, een brief van Paulus). Bij elke stap staat een stukje van het bijbelverhaal afgedrukt uit de Bijbel in Gewone Taal. Verder is er een hervertelling – met een passage die kinderen vanaf 6 jaar zelf kunnen lezen – een weetje of een lied, een gespreksvraag en een doe-opdracht. Als je donateur wordt van JOP ontvang je de Samenleesbijbel Junior cadeau of bestel de Samenleesbijbel Junior bij het Nederlands Bijbelgenootschap. 


100 Stappen Samenleesbijbel (NIEUW!)

De 100 Stappen Samenleesbijbel is speciaal bedoeld voor gebruik in groepen (8-12 jaar), en zowel te gebruiken in grote als kleine groepen. In dit boek vind je kernverhalen uit de Bijbel, verdeeld over 100 stappen. Elke stap bestaat uit een bijbeltekst, een aantal verwerkingsvormen en vaak een korte toelichting. Ontdek met je kinderen, in de kerk en op school, hoe bijzonder de Bijbel is en dat de eeuwenoude verhalen ook nu nog betekenis kunnen hebben in het leven van kinderen. Je kunt de 100 Stappen Samenleesbijbel bestellen bij het Nederlands Bijbelgenootschap