Activiteiten voor vaders - Week van de Opvoeding 2020

Op deze pagina vind je leuke activiteiten speciaal voor vaders en kinderen om te doen in de Week van de Opvoeding 2020.

• De Toren van Babel (voor vaders en kinderen tussen 4 tot 16 maanden)
    Bij deze werkvorm ga je met je baby of dreumes het verhaal van de Toren van Babel samen beleven. Baby’s leren vooral door te ervaren, daarom gaan jij en je kind het verhaal ervaren door te zingen, te bewegen en te bouwen. Download De Toren van Babel >>

• De Ark van Noach (voor vaders en kinderen tussen 2 en 6 jaar)
    Bij deze activiteit staat het verhaal van Noach centraal. Zoek een boek of bijbel waar het verhaal van de Ark van Noach in staat (tip: bibliotheek heeft ook boeken met dit thema) of zoek een filmpje op Youtube waar dit verhaal verteld wordt. Zorg dat het boek/filmpje dat je uitzoekt goed past bij de leeftijd van je kind.
    Download de Ark van Noach >>

• Moestuin (voor vaders en kinderen tussen 6 en 12 jaar)
    Bij deze activiteit maak je een moestuin. Vader en kind denken samen na over dat God de schepper is. Hij laat alles groeien. Hier mogen we van genieten en hem voor danken. De werkvorm heeft drie delen: één bij de start van de werkvorm, één als de zaadjes beginnen te groeien en één bij het ‘oogsten’.
    Download de Moestuin >>

• Vogelhuisje (voor vaders en kinderen tussen 6 en 12 jaar)
    Dit is een activiteit speciaal voor vaders en kinderen. Je kunt deze activiteit ook organiseren via de kerk. Je schaft dan als kerk het materiaal aan. Vaders kunnen dan thuis of ter plekke in de kerk, met hun kind het vogelhuisje maken. Vaders kunnen een foto delen met bijvoorbeeld een whatsappgroep.
    Download het Vogelhuisje >>

• Geocaching (voor vaders en kinderen tussen 12 en 16 jaar)
    Organiseer een Geocaching tocht voor tieners. Bij deze activiteit gaan vaders en tieners samen op zoek naar de juiste coördinaten om een schat te vinden.
    Download Geocaching >>

• Filmavond (voor vaders en kinderen tussen 12 en 16 jaar)
    Organiseer een openluchtbioscoop of filmavondje. Bij deze activiteit gaan vaders en tieners samen een film kijken en gaan in gesprek over de vaders die zij zien in de film.
    Download de activiteit >>

Lees meer tips en ideeën voor de Week van de Opvoeding 2020 >