Gezocht: gemeenten met een stageplek voor jeugdwerker!

Altijd al een jeugdwerker willen hebben? Dat kan nu door het aanstellen van een jeugdwerker in opleiding in jullie gemeente. Een mooie kans om het jeugdwerk een extra impuls te geven.

De Protestantse Kerk is in 2019 gestart met een opleidingsprogramma voor kerkelijk jeugdwerkers. Er zijn binnen de Protestantse Kerk veel mensen die als vrijwilliger ervaring hebben in het jeugdwerk. Zij hebben de wens en de motivatie om van hun werk als vrijwilliger hun beroep te maken. Door hen een betaalde stage aan te bieden in combinatie met een opleiding HBO Theologie maakt de Protestantse kerk dit mogelijk.

De mobiliteitspool heeft inmiddels al enkele jeugdwerkers in opleiding die met hun studie zijn begonnen. Voor hen zoeken we een uitdagende stageplaats binnen een Protestantse Gemeente.

Wat is het voordeel voor gemeenten?

• Je kunt snel een beroepskracht in opleiding aan het werk zetten in je gemeente ter ondersteuning van het jeugdwerk en de begeleiding van de vrijwilligers.
  • De jeugdwerker in opleiding kan nieuwe initiatieven in het jeugdwerk gaan opzetten en uitwerken.
  • Een jeugdwerker in opleiding kan nieuwe inzichten uit zijn/haar opleiding gelijk toepassen in je gemeente.
  • Een jeugdwerker in opleiding is een goed alternatief als je gemeente nu geen jeugdwerker kan vinden.

Voorwaarden

• Een stagegemeente moet minimaal 12 tot 18 uur per week jeugdwerk te bieden hebben. Dat kan uitvoerend jeugdwerk zijn maar ook de begeleiding van vrijwilligers en meer beleidsmatig werk zijn mogelijk (bij voorkeur een combinatie).
  • Het gaat om een betaalde stage op minimumloonniveau. De kosten voor een gemeente voor de stagiair liggen tussen de 1200 en 1600 euro per maand afhankelijk van het aantal uur.
  • De aanstelling wordt geheel door de mobiliteitspool geregeld zodat daar geen extra werk bij komt kijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het programma of voor een verkennend gesprek kunt je contact opnemen met een medewerker van Jong Protestant.

De Protestantse Kerk is in september gestart met een opleidingsprogramma voor kerkelijk jeugdwerkers. Er zijn binnen de Protestantse Kerk veel mensen die als vrijwilliger ervaring hebben in het jeugdwerk. Zij hebben de wens en de motivatie om van hun werk als vrijwilliger hun beroep te maken. Door hen een betaalde stage aan te bieden in combinatie met een opleiding HBO Theologie maakt de Protestantse kerk dit mogelijk.

Het mes snijdt daarmee aan twee kanten. Er zijn immers veel gemeenten op zoek naar een jeugdwerker maar zij kunnen regelmatig geen goede kandidaten vinden.

Lees meer informatie over dit stageprogramma op de website van de Protestantse Kerk