Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

PinksterChallenge 2020 #deelhetvuur

BEAM, het jongerenmerk van de EO, zendt op Hemelvaartsdag en de twee zondagen erna een dienst uit voor jongeren. Jong Protestant maakt tussen Hemelvaart en Pinksteren een PinksterChallenge, speciaal voor tieners (10-18 jaar). Deze challenge sluit aan bij de BEAM-dienst van 1e Pinksterdag.

Je kunt deze PinksterChallenge individueel doen, maar het is ook leuk om mee te doen met je tienergroep, vriendengroep of gezin. 

De PinksterChallenge begint met het aansteken van het grootste Pinkstervuur van Nederland op zondag 24 mei (de zondag na Hemelvaartsdag) en loopt tot zaterdagavond 30 mei (de avond voor Pinksteren). Eventueel na 24 mei nog aansluiten kan ook. De PinksterChallenge 2020 #deelhetvuur sluit mooi aan bij de BEAM-kerkdienst op Pinksterzondag (10.25 uur, NPO 2 of YouTube.com/eobeam).

De PinksterChallenge bestaat uit zeven opdrachten die allemaal te maken hebben met Pinksteren. De opdrachten zijn wat 'zweverig', ze draaien allemaal om een gevouwen vliegtuig. Het vliegtuig staat symbool voor de Heilige Geest. De zeven opdrachten gaan over zeven manieren om Pinksteren te ervaren. 

Er zitten challenges en opdrachten in, voor iedere dag één. Met deze opdrachten worden jongeren aangespoord om actief bezig te zijn met Hemelvaart en Pinksteren. Ze ervaren dat ze onderdeel zijn van een groot geheel.

Lees meer over de GRATIS PinksterChallenge 2020 #deelhetvuur