Johan Smelt over geloofsopvoeding - Podcast Week van de Opvoeding

We kennen allemaal wel situaties waarin alleen de moeder wordt aangesproken als het gaat over (geloofs)opvoeding. Gitarist Johan Smelt meent dat je geloofsopvoeding alleen samen kunt doen. Hoe? Dat hoor je in deze podcast, waarin Sjoerd Muller aanschuift aan tafel bij Johan Smelt in Wezep.

Johan Smelt ken je misschien als gitarist van de band Trinity. Johan is ook getrouwd en vader van vier kinderen: Naomi (14), Mirte (12), Sanne (9) en Chris (5).

Sjoerd Muller is radiomaker bij KRO-NCRV en als predikant verbonden aan De Fontein in Apeldoorn en bij online platform MijnKerk.

Tijdens de Week van de Opvoeding 2020 (5-11 oktober) vragen HGJB, Jong Protestant en Mijnkerk aandacht voor de rol van vaders in de geloofsopvoeding. Kinderen hebben diverse identificatiefiguren in het geloof nodig. Toch blijkt geloofsopvoeding veelal door vrouwen te gebeuren. Daarom is er dit jaar aandacht voor vaders: neem je plek in en geef op je eigen manier uiting aan je geloof!

Meer over de Week van de Opvoeding

Foto: Willem Jan de Bruin