Jong Protestant TrainingsTour najaar 2020

Ouders ondersteunen in de geloofsopvoeding, generaties verbinden, voor anderen een aanstekelijk christen zijn. Hoe doe je dat? Om dit soort vragen waar je tegenaan kunt lopen in het jeugdwerk, draait de Jong Protestant TrainingsTour in het najaar.

De Jong Protestant TrainingsTour biedt online workshops en offline ontmoetingen door het hele land. Tijdens deze bijeenkomsten staan vragen en ervaringen rond vier thema’s centraal:

• Geloofsopvoeding thuis: hoe kunnen ouders invulling geven aan geloofsopvoeding? Hoe dragen zij uit wat zij zelf geloven? Hoe houd je rekening met de leeftijd van een kind?
  • Jong in Actie: hoe geef je vorm aan jeugddiaconaat? Hoe zorg je voor balans tussen denken en doen? Wat zijn mogelijkheden om jongeren meer verantwoordelijkheid te geven en hun talenten te benutten?
  • #Durfte: wat zijn, naast het gesprek, andere manieren om bezig te zijn met het geloof? Hoe maak je de kerk relevant voor jongeren? Hoe breng je verdieping en ontmoeting samen?
  • Kerk als thuisplek voor kinderen en jongeren: hoe verbind je jong en oud met elkaar? Hoe betrek je kinderen en jongeren bij de kerk? Hoe integreer je het jeugdwerk in de gemeente?

De Jong Protestant Trainingstour zal er dit jaar vanwege de coronamaatregelen qua vorm anders uitzien dan andere jaren. Vanaf 14 september start je met een online sessie via Zoom. Eind oktober/begin november volg je een offline sessie op een fysieke locatie.

Online sessie

Tijdens de online sessie krijg je uitgebreid informatie over het door jou gekozen thema en is er veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen. Je gaat in deze online sessie ook je eigen leervraag formuleren waar je mee aan de slag gaat in de offline sessie. De online sessies vinden plaats via Zoom op de volgende avonden van 20.00 - 21.30 uur.

#Durfte
  • maandagavond 28 september
  • dinsdagavond 29 september
  • donderdagavond 1 oktober

Aanmelden voor #Durfte kan tot vrijdag 25 september om 12.00 uur

Geloofsopvoeding thuis
  • maandagavond 5 oktober
  • dinsdagavond 6 oktober
  • donderdagavond 8 oktober

Aanmelden voor Geloofsopvoeding thuis kan tot 2 oktober om 12.00 uur

Jong in Actie (jeugddiaconaat)

• woensdag 14 oktober

Offline sessie in jouw regio

Tijdens offline bijeenkomsten op zes locaties in het land (eind oktober/begin november) ga je in een workshop verder aan de slag met je leervraag.

De bijeenkomsten vinden plaats in de volgende regio's. (De exacte plaatsen zijn nog niet bekend.)

• week 44 (26 - 29 okt): bijeenkomst in regio Drachten en bijeenkomst in regio Zwolle
  • week 45 (2 - 5 nov): bijeenkomst in regio Amsterdam
  • week 46 (9 - 12 nov): bijeenkomst in regio Gouda
  • week 47 (16 - 19 nov): bijeenkomst in regio Roosendaal
  • week 48 (23 - 26 nov): bijeenkomst in regio Arnhem

Om het maximale rendement uit deze TrainingsTour te halen is het advies om de TrainingsTour met minimaal 2 of 3 jeugdwerkers uit je gemeente te volgen.

Kosten

Dankzij financiering vanuit één van de fondsen kun je de Jong Protestants TrainingsTour (t.w.v. € 50,-) dit jaar zonder kosten volgen.

Je kunt je met onderstaand formulier aanmelden voor één of meer online sessie.