Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Jong Protestant TrainingsTour najaar 2020

Hoe ondersteun ik ouders bij hun verantwoordelijkheid in de geloofsopvoeding? Hoe verbind ik generaties met elkaar? En hoe kun je een aanstekelijk christen voor de ander zijn? Dit zijn zomaar een paar vragen die jeugdwerkers tijdens de Zoom-sessies begin juli met ons deelden. Tijdens de Jong Protestant TrainingsTour dit najaar zoomen we verder in op deze en andere vragen waar jij tegenaan loopt in je jeugdwerk.

Tijdens de Jong Protestant Trainingstour staan vier thema's centraal: geloofsopvoeding thuis, jeugddiaconaat (Jong in Actie), samen gemeente zijn met jong en oud en #Durfte, een intergeneratief concept voor geloof, talent en inzet. 

De Jong Protestant Trainingstour zal er dit jaar vanwege de coronamaatregelen qua vorm anders uitzien dan andere jaren. Vanaf 14 september start je met een online sessie via Zoom. Eind oktober/begin november volg je een offline sessie op een fysieke locatie.   


Online sessie

Tijdens de online sessie krijg je uitgebreid informatie over het door jou gekozen thema en is er veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen. Je gaat in deze online sessie ook je eigen leervraag formuleren waar je mee aan de slag gaat in de offline sessie. De online sessies vinden plaats in de volgende weken (je kunt per week/thema kiezen uit drie avonden/dagdelen).

  • 14 - 18 september: Jong in Actie (jeugddiaconaat)
  • 21 - 24 september: Kerk als thuisplek voor kinderen en jongeren
  • 28 september - 1 oktober:  #Durfte
  • 5 - 8 oktober : Geloofsopvoeding thuis.

De exacte data en tijden komen binnenkort beschikbaar. 

Offline sessie in jouw regio

Tijdens offline bijeenkomsten op zes locaties in het land (eind oktober/begin november) ga je in een workshop verder aan de slag met je leervraag. De plaatsen en data zijn vanaf maandag 24 augustus beschikbaar op deze pagina. 

Om het maximale rendement uit deze TrainingsTour te halen is het advies om de TrainingsTour met minimaal 2 of 3 jeugdwerkers uit je gemeente te volgen.


Kosten

Dankzij financiering vanuit één van de fondsen kun je de Jong Protestants TrainingsTour (t.w.v. € 50,-) dit jaar zonder kosten volgen.  

Het volledige programma met aanmeldlink is vanaf maandag 24 augustus beschikbaar op deze pagina.