Jong Protestant TrainingsTour najaar 2020

Ouders ondersteunen in de geloofsopvoeding, generaties verbinden, voor anderen een aanstekelijk christen zijn. Hoe doe je dat? Om dit soort vragen waar je tegenaan kunt lopen in het jeugdwerk, draait de Jong Protestant TrainingsTour in het najaar.

De Jong Protestant TrainingsTour biedt online workshops  door het hele land. Tijdens deze bijeenkomsten staan vragen en ervaringen rond vier thema’s centraal:

• Geloofsopvoeding thuis: De rollen in de opvoeding. Als opvoeder vervul je vele rollen. Pedagoog Wim ter Horst onderscheid er vijf: schatbewaarder, herder, gids, priester en tuinier. Welke rol is jou als ouder of als begeleider in kerk/school op het lijf geschreven? Daarover gaat het in deze workshop. Mannen en vrouwen vervullen vaak verschillende rollen en hebben elkaar nodig, zowel in het gezin als in de kerk. Toch zien we vaak dat de opvoedrol vooral wordt toegedicht aan de vrouw. Hoe kan dat? En wat kunnen we daar als ouders én als kerk aan veranderen? Doe mee met deze workshop en denk mee over dit thema!
  • Jong in Actie: hoe geef je vorm aan jeugddiaconaat? Hoe zorg je voor balans tussen denken en doen? Wat zijn mogelijkheden om jongeren meer verantwoordelijkheid te geven en hun talenten te benutten?
  • #Durfte: wat zijn, naast het gesprek, andere manieren om bezig te zijn met het geloof? Hoe maak je de kerk relevant voor jongeren? Hoe breng je verdieping en ontmoeting samen?
  • Kerk als thuisplek voor kinderen en jongeren: hoe verbind je jong en oud met elkaar? Hoe betrek je kinderen en jongeren bij de kerk? Hoe integreer je het jeugdwerk in de gemeente?

De Jong Protestant Trainingstour zal er dit jaar vanwege de coronamaatregelen qua vorm anders uitzien dan andere jaren. Vanaf 14 september start je met een online sessie via Zoom.

Online sessie

Tijdens de online sessie krijg je uitgebreid informatie over het door jou gekozen thema en is er veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen. Je gaat in deze online sessie ook je eigen leervraag formuleren waar je mee aan de slag gaat in de offline sessie. De online sessies vinden plaats via Zoom op de volgende avonden van 20.00 - 21.30 uur.

De online sessies zijn inmiddels voorbij. Binnenkort lees je op deze pagina meer informatie over het vervolg (zie ook onder 'offline sessie').

Offline sessie in jouw regio

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen hebben we besloten om de offline sessies niet door te laten gaan. We denken na over een passend alternatief, daarover later meer.

Kosten

Dankzij financiering vanuit één van de fondsen kun je de Jong Protestant TrainingsTour (t.w.v. € 50,-) dit jaar zonder kosten volgen.

De aanmelding is gesloten (zie boven).