KerstChallenge 2021

Speel in de periode voor Kerst de KerstChallenge en maak op een bijzondere manier kennis met het kerstverhaal. Het spel speelt zich dit jaar buiten af en is geschikt voor alle leeftijden. Je kunt er ook een sponsoractie aan koppelen.

De KerstChallenge gaat dit jaar over de 'achterkant' van het verhaal. Net als je denkt: wat een mooi geboortefeest… dan begint de ellende. De boze koning Herodes gaat op jacht naar zijn pasgeboren concurrent. Hij wil alle kinderen in Betlehem tot twee jaar doden. De wijzen gaan via een andere weg terug en ook Jozef krijgt een waarschuwing om te vluchten. De pasgeboren Jezus wordt een vluchteling.

In de KerstChallenge 2021 speel je de vlucht van Jezus naar Egypte na. Dit bijbelverhaal is gekoppeld aan vier verhalen van vluchtelingkinderen uit deze tijd. Deze vier kinderen zitten op Lesbos omdat ze ook moesten vluchten voor oorlog en geweld. In de KerstChallenge gaan jullie licht brengen in het duister!

Doelgroep

Iedereen kan meedoen, jong en oud, wel of geen kerkelijke achtergrond. Het spel is voor iedereen die zich wil verdiepen in het kerstverhaal en is geschikt voor:

• alle groepen in de kerk (ongeacht kerkelijke stroming);
  • scholen (primair onderwijs en voortgezet onderwijs);
  • plaatselijke clubs;
  • buurtverenigingen;
  • bedrijven;
  • en alle andere groepen die iets buiten - coronaproof! - willen organiseren.

Je kunt de KerstChallenge qua thematiek ook koppelen aan:

• Sirkelslag Kids op 19 november (8-12 jaar). Deze activiteiten sluiten inhoudelijk mooi op elkaar aan. Maar ook als je Sirkelslag KIDS niet hebt gespeeld, kan je groep meedoen.
  • De sponsoractie met tentenkamp van Kerk in Actie (12-16 jaar). De tieners brengen een nacht door in tenten en spelen de KerstChallenge (Let op: de tenten en pakketten zijn niet meer te bestellen. Wel komt er binnenkort een handreiking beschikbaar op deze pagina met tips hoe je zelf zo'n tentenkamp met sponsoractie kunt organiseren.)

Lees meer over de KerstChallenge 2021 >