Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Sirkelslag YOUNG LITE

Vanwege de verlengde lockdown wordt Sirkelslag YOUNG verplaatst naar vrijdagavond 28 mei 2021. Maar... er is een alternatief: Sirkelslag YOUNG LITE. Dit spel is beschikbaar sinds 5 februari maar kun je ook daarna nog spelen. Je speelt het spel thuis en je staat online in verbinding met de andere jongeren uit je jeugdgroep. Of je speelt het spel als gezin, dat kan ook! Je krijgt van ons alle ingrediënten voor een toffe avond.

Voor wie?

Sirkelslag YOUNG LITE is opgezet voor jongeren van 12-17 jaar. Het is het leukst als je het spel tegen andere jongeren uit je jeugdgroep speelt. Maar Sirkelslag Young LITE is ook geschikt om met gezinnen tegen elkaar te spelen, ouders en andere gezinsleden kunnen dus ook meedoen.  

Spelopzet

Sirkelslag YOUNG LITE speel je met je eigen jeugdgroep (of gezin), ieder vanuit zijn/haar eigen huis. Je speelt dus individueel tegen andere jongeren uit je jeugdgroep (of je speelt individueel als gezinslid tegen andere gezinsleden) en niet tegen andere jeugdgroepen uit Nederland. Het spel is eenvoudiger qua opzet dan de originele versie van Sirkelslag YOUNG en je hoeft dus ook geen scores door te geven. 

Het spel start met een introductie-livestream op YouTube. Hierna ga je als groep zelf spelen. Je speelt de vijf spellen thuis en via een videoverbinding zoals Zoom, Meet, Teams etc sta je in contact met de andere jongeren in je jeugdgroep (of je speelt het spel als gezin). Jij als groepsleider/spelleider bepaalt hoe lang je alle spellen wilt spelen. Bij het ontwerp is er vanuit gegaan dat je de vijf spellen binnen 60 minuten kunt spelen. Je hoeft dus geen rekening te houden met deadlines of een strak speelschema! 

In de spellen spelen ‘droogte en overstromingen’ een belangrijke rol. Net als bij de ‘normale’ edities van Sirkelslag maak je kennis met het werk van Kerk in Actie. Dit jaar gaat het om de problemen in Bangladesh en Ethiopië. Beide landen hebben te kampen met klimaatproblematiek. In de spellen staan we stil bij dit thema en in de gezamenlijke livestream hoor je hier meer over. 

Groepsgrootte

Het spel is het meest geschikt voor groepen van 2-12 deelnemers. Elke groep wordt begeleid door minimaal één jeugdleider. Als je meer dan 12 deelnemers hebt, adviseren we je om met twee (of meer) groepen te spelen. 

Datum, plaats en tijd

Je speelt het spel gewoon vanaf je eigen locatie, jongeren spelen mee op afstand vanuit huis. Online sta je in verbinding met elkaar. 

Benodigheden

 • Per gezin: een goede WiFi of 4G-verbinding;
 • Laptop of computer (per deelnemer) die geschikt is voor een videoverbinding;
 • Een videoverbinding zoals Zoom, Teams of Meet;
 • Mobiele telefoon (per deelnemer);
 • Whatsapp(groep) met de jongeren;
 • Timer/stopwatch (kan op telefoon);
 • De speluitleg met bijbehorende downloads (deze ontvang je na aanmelding automatisch in je mailbox).

Regelen voor de deelnemers (per deelnemer een pakketje maken):

 • 1 ongeopende doos met papieren tissues per deelnemer (bijv. Kruidvat)
 • 15 plastic/kartonnen bekertjes per deelnemer (1 bekertje zwart kleuren per deelnemer bijv. met een permanent marker)
 • 1 doos suikerklontjes per deelnemer 
 • 1 ijsstokje/theelepel per deelnemer (tip: deel ijsjes uit en laat de jongeren de stokjes bewaren. Of vraag aan de ouders of ze een ijsje (met een stokje!) willen kopen voor hun jongere.)
 • Kaart 1A4 of A5 kleur of zwart/wit (de download zit bij de mail die je op vrijdag 29 januari ontvangt;
 • Eventueel iets leuks, lekkers of leerzaams om de jongeren een hart onder de riem te steken. 

Voorbereidingtijd

De voorbereidingstijd van Sirkelslag YOUNG LITE bedraagt ca. 1 uur. Mocht je de materialen bij de jongeren langs willen brengen voor een eventueel persoonlijk contactmoment, houdt dan rekening met meer voorbereidingstijd. Zie onder benodigdheden. 

Kosten

Voor deze LITE versie hoef je niets te betalen! Je kunt dus gratis meedoen met Sirkelslag YOUNG

Aanmelden

Je kunt je groep aanmelden met onderstaande inschrijfformulier. LET OP: Na aanmelding ontvang je de handleiding en benodigden bijlagen automatisch in je mailbox.