Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Online Inspiratiesessie 'Wat geloof jij eigenlijk?

Met kinderen in gesprek over levensvragen, die de coronacrisis bij hen oproept. Hoe doe je dat? En waar moet je tijdens zo'n gesprek op letten? Jong Protestant, Kwintessens en PC GVO organiseren op dinsdagavond 9 maart de vijfde online inspiratiesessie. Ben jij erbij?

  • ‘Waarom is het voor mensen eigenlijk belangrijk om elkaar een knuffel te kunnen geven?’
  • ‘Is het eerlijk dat ik mijn verjaardag niet kan vieren en geen wedstrijden kan spelen, terwijl corona vooral gevaarlijk is voor oudere mensen?’
  • ‘Wil God niets aan de coronacrisis doen of kan Hij het niet?’

Deze tijd roept veel vragen op bij kinderen. Hoe help je hen antwoorden te vinden op levensvragen waar niet zo makkelijk antwoorden op te geven zijn?

Tijdens deze inspiratiesessie verkennen we hoe je kinderen met hun levensvragen kunt begeleiden. Dit doen we door kennis te maken met de achterliggende visie bij de lessuggesties van het boek ‘Wat geloof jij eigenlijk?’. Daarnaast oefenen we in groepjes met het voeren van dergelijke gesprekken door aan de slag te gaan met een van de lessuggesties bij dit boek en inspireren en helpen we elkaar met onze good practises en vragen over het het voeren van gesprekken met kinderen die er echt toe doen. 

Lees meer over het boek: ‘Wat geloof jij eigenlijk? Verhalen en gedichten om over na te denken’ van Karel Eykman.

Praktische informatie

Wanneer: dinsdag 9 maart 2021
Tijd: 20.00-21.30 uur
Doelgroep: vrijwilligers en professionals in het kerkelijk jeugdwerk, leerkrachten in het basisonderwijs, GVO docenten en ouders, die werken met bovenbouwkinderen van de basisschool en jonge tieners in het voortgezet onderwijs.
Locatie: online, via Zoom


Aanmelden


Doe je mee? Aanmelden kan tot maandag 8 maart 10.00 uur met onderstaand aanmeldformulier.

Na inschrijving ontvang je uiterlijk op maandag 8 maart een mail met de link om deel te nemen aan deze inspirerende online sessie.