Online trainingen voor Jeugdambtsdragers

Als jeugdouderling of jeugddiaken was je de afgelopen periode waarschijnlijk veel bezig met wat er wel en niet mogelijk was op het gebied van jeugdwerk. Gelukkig is er nu weer meer mogelijk maar gezien de steeds wisselende maatregelen blijft alles onzeker. De vraag rijst dan: hoe pakken we het jeugdwerk in de gemeente na de zomer (weer) op? En de ogen zijn op jouw gericht. Herkenbaar? Schrijf je dan in voor de online training Jeugdambtsdragers.

Veel (beginnende) jeugdambtsdragers weten niet precies wat er van hen verwacht wordt. Je bent misschien wel één van de weinige jeugdambtsdragers of zelfs de enige in je gemeente. In de online training Jeugdambtsdragers leer je hoe je je talenten inzet in het jeugdwerk in jouw gemeente.

Je rol als ambassadeur

Als jeugdambtsdrager beweeg je je als een soort ambassadeur tussen het jeugdwerk en de kerkenraad. In de kerkenraad vertolk je de stem van de jeugd en in het jeugdwerk geef je aandacht aan de belangen van de hele gemeente. In deze training vergelijken we de gemeente met een huis met verschillende kamers. Een speelkamer met speelgoed en vrolijke kleuren, een studeerkamer met verdiepende lectuur en sfeervolle muziek en de woonkamer waar alle leeftijden gezamenlijk in bivakkeren.

Persoonlijke kwaliteiten

In de gemeente helpen we elkaar, vullen we elkaar aan en mogen we doen wat bij ons past en waar onze gaven en talenten liggen. Tijdens één van de online bijeenkomsten denk je na over jouw persoonlijke kwaliteiten en hoe je die kunt inzetten. Een deelnemer van deze training omschreef het zo: “Ik leerde dat ik mijn talenten mag inzetten en dat ik daardoor dicht bij mezelf kan blijven en het ambt op een manier die bij mij past kan invullen.”

Op basis van de visie van je gemeente en je eigen kwaliteiten maak je plannen. Je werkt daarbij samen met andere mensen. Dat kunnen mensen binnen je gemeente zijn maar misschien zijn er ook wel mensen buiten je gemeente die je daarbij kunnen helpen.

Praktische informatie

De online training (via Zoom) is opgebouwd uit drie actieve online bijeenkomsten van elk twee uur. Je krijgt uitleg van een deskundige trainer. Er is veel ruimte voor uitwisseling en inbreng van jouw eigen situatie. Voorafgaand aan de training ontvang je meer achtergrondinformatie en werkmateriaal en de link om deel te kunnen nemen aan de Zoom-meeting.

Start online trainingen

In het najaar starten drie trainingen voor jeugdambtsdragers:

• vanaf september op de maandagavonden 6 en 20 september en 4 oktober;
  • vanaf oktober op woensdagavonden 13 en 27 oktober en 10 november;
  • vanaf november op donderdagavonden 18 november, 2 en 16 december.

Meer informatie en aanmelden.

Meer praktische informatie en een inschrijfformulier vind je op de website van de Academie van de Protestantse Kerk.