Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Pinksteren: Vier samen het Feest van Hoop

Hoop is een woord met maar vier letters. Maar wat het zegt is meer welkom dan ooit! In deze tijd verlangen we naar uitzicht. En met Pinksteren vieren we dat er hoop is, omdat Gods Geest bij ons is. En daarom vieren we met Pinksteren een Feest van Hoop. Kom in actie met en voor kinderen ver weg en dichtbij. Ga in het jeugdwerk aan de slag met deze werkvormen! 

Met Pinksteren kun je Rainbow de Duif van Kids in Actie inzetten om diaconale projecten onder de aandacht te brengen bij kinderen. Speciaal daarvoor zijn er nieuwe ideeën uitgewerkt. 

  • Ken je Berenjacht nog? En met Kerst de Sterrenjacht? Dat kun je ook doen met duiven! Zo kun je de werkvorm Duiven Speurtocht doen. Deze werkvorm heeft de mogelijkheid om de activiteit zowel groots als klein te organiseren. Speciaal voor deze duiven speurtocht zijn er kleurplaten van Rainbow de Duif

  • Wil je een actie doen met de hele gemeente? Bekijk dan de werkvorm Klussenverkoop! Bied een klus of dienst aan in jouw gemeente voor onderlinge verbondenheid. Ben je bijvoorbeeld goed in grasmaaien en doe je dat graag voor een ander? Of heb je een superleuke hobby die je graag met anderen wilt delen? Lees dan snel hoe je deze klussenverkoop in jullie gemeente kunt doen!

  • Speciaal voor de kinderen in de gemeente kun je bingokaarten bestellen voor de Sponsor bingo. Kinderen halen op een speelse en feestelijke manier geld op voor het goede doel. Bak een taart en verkoop deze, verkoop lootjes of doe bijvoorbeeld een sponorloop of -wandeling. Er zijn 9 verschillende activiteiten die de kinderen kunnen doen om geld op te halen voor het goede doel. Hierdoor krijgen kinderen die uit Syrië zijn gevlucht en nu in Libanon in vluchtelingenkampen wonen naar school gaan, krijgen ze kleren, eten en een dak boven hun hoofd. 

PinQsterChallenge
Verspreid het Feest van Hoop in je eigen dorp of wijk. Doe met jong en oud mee met de kleurrijke PinQsterCallenge. Lees meer > 

Lees meer over Feest van Hoop op de website van Kerk in Actie. 

Wil je nog meer ideeën zien die je kunt doen rondom Pinksteren? Bekijk dan hier meer werkvormen van Jong Protestant.