Sirkelslag levert een mooi bedrag op in de online collectebus

Terwijl de kinderen van de Christelijk Gereformeerde Gedachteniskerk uit Oud-Beijerland op vrijdagavond 20 november Sirkelslag KIDS speelden, lieten hun ouders de online collectebus van de huis-aan-huis collecte van Kerk in Actie in hun eigen netwerk viraal gaan. Na krap een week collecteren, tikte de teller al een opbrengst van € 1157,- aan en was de groep op dat moment landelijk koploper. De actie loopt nog tot en met 18 december.

Marit Leurgans, één van de jeugdleiders van de maandagavondclub vertelt enthousiast hoe ze dit samen voor elkaar kregen. ‘We hebben een hechte groep van zo’n 25 kinderen tussen de 10 en 12 jaar. Wekelijks komen we bij elkaar op de club.”

“Ik had al eerder berichtjes over de online collectebus van de landelijke collecte huis-aan-huis collecte van Kerk in Actie voorbij zien komen. Het collectedoel ‘vluchtelingenkinderen in Griekenland’ raakte me diep en ik dacht ‘hier móet ik iets mee!’. Maar wat?” Het bleef een tijdje ergens in haar gedachte hangen totdat de puzzelstukjes in elkaar vielen.

Kinderen geraakt

Marit: “Onze kinderclub deed op vrijdag 20 november mee met Sirkelslag. In een van de spellen van Sirkelslag was ook aandacht voor diaconaat en in het bijzonder voor deze vluchtelingenkinderen in Griekenland.” Marit realiseerde zich bij de voorbereiding dat er vanuit de Hervormde Kerk twee tienermeiden hebben gewerkt met vluchtelingen op Lesbos. Ze nodigde een van de meiden uit op de maandagavondclub. Marit: “Haar verhaal heeft onze kinderen en ons als leiding diep geraakt. De kinderen leven daar in tenten, spelen met zelfgemaakt speelgoed en hebben met honderden mensen samen één wc en douche. Het feit dat de kinderen amper iets hebben, maakte grote indruk op de kinderen. En dat zelfs in ons ‘eigen Europa’. We werden er stil van.”

“De online collectebus gaf ons de mogelijkheid om heel makkelijk actie te voeren en snel iets op te zetten. We hebben voor de club een eigen online collectebus aangemaakt. Aan de ouders van de kinderen hebben we gevraagd om de online collectebus te delen via hun social media kanalen met een persoonlijke boodschap van hun kind. Zo geven we wat ons geraakt heeft door. Terwijl de kinderen op vrijdagavond Sirkelslag speelden, waren de ouders online in de weer met hun collectebus. Aan het eind van de avond hadden we al een flink bedrag binnen! De online collectebus gaat mee in de wekelijkse nieuwsbrief van de kerk en tijdens de kerkdienst is er aandacht voor onze acties. Ook de diaconie heeft ons gesponsord.”

De kinderclub is er nog niet klaar mee. Tot en met 18 december gaan ze lekkernijen voor de feestdagen verkopen voor dit goede doel. Marit: “Van de lokale bakker hebben ze flinke korting gekregen. Het is bijzonder om te zien hoe iedereen meewerkt!”

Lees meer over de landelijke huis-aan-huis-collecte van Kerk in Actie. Of maak zelf een online collectebus aan.