Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Speel Sirkelslag Kids op school

Op een donkere en misschien wel gure avond gaan de kinderen van groep 7 en 8 naar een verder lege school. In de klas wordt het al snel een vrolijke chaos en is iedereen super geconcentreerd en fanatiek bezig. Deze klas doet namelijk niet als jeugdgroep, maar als klas mee met Sirkelslag Kids!

Op vrijdag 20 november om 19.30 uur zitten honderden kinderen klaar om met elkaar de strijd aan te gaan in het spannende spel Sirkelslag Kids. Dit jaar kruipen de kinderen in de huid van Paulus en maken zij op hun reis allerlei spannende en bijzondere situaties mee. 

Sirkelslag Kids wordt traditiegetrouw georganiseerd voor jeugdgroepen in een van de zalen bij de kerk. Maar het spel kan net zo goed op school plaatsvinden en zo gespeeld worden door groepen die anders niet mee zouden doen. Misschien wel juist in deze coronatijd.

Sirkelslag op school

Anders dan in de eerste golf, gaan er in deze tweede golf voor kinderen gelukkig veel dingen gewoon door. Ze kunnen naar school en zelfs veel buitenschoolse activiteiten, zoals sport, blijven plaatsvinden. Toch merken ook kinderen vanalles van de pandemie. Je verjaardag lekker vieren of een gezellige sint-intocht zit er dit jaar niet voor ze in. Daarom is het mooi om binnen alle beperkingen te kijken hoe we kinderen momenten kunnen geven waar ze naar uit én op terug kunnen kijken. Sirkelslag Kids kan zo’n moment zijn. 

School is misschien voor de kinderen wel de veiligste plek voor zo’n leuke en gezellige activiteit. Zij zitten immers toch al de hele dag bij elkaar in de klas en vormen als groep dus een soort bubbel. 

Sirkelslag Kids is een compleet uitgewerkt spel. Als leiding hoef je niets uit te denken. Je zorgt alleen dat alles van te voren klaar staat en dat alle benodigde materialen aanwezig zijn. Hierdoor is het mogelijk om deze spelavond op korte termijn te organiseren.

Hoe organiseer ik het?

  • Leg het idee om mee te doen met Sirkelslag Kids zo snel mogelijk aan de directeur (of contactpersoon) van de school voor. 
  • Maak het de school gemakkelijk. Zorg dat ze deze avond alleen gastheer hoeven te zijn. Regel vanuit de kerk alle benodigde materialen en laat de school achter zoals je hem aantrof. 
  • Maak gebruik van de natuurlijke contacten die er tussen school en kerk zijn. Wellicht willen een aantal ouders helpen deze avond mee te organiseren of is er een leerkracht die ook gemeentelid is. 
  • Overleg met de directeur of de bovenbouwcoördinator voor welke groep(en) Sirkelslag Kids het meest geschikt is.
  • Gebruik het contact met de directeur (of contactpersoon) ook als moment om de relatie te onderhouden en om te vragen of er zaken zijn waarbij jullie vanuit de kerk de school kunnen ondersteunen.

Meer weten over en aanmelden voor Sirkelslag Kids