Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Werkvormen Damascus

In oktober geeft rapgroep Damascus een concertreeks voor Zingen in de Kerk op vier locaties. Bezoekers maken kennis met tracks van het nieuwe album 'Niet van deze wereld'. Bezoek met je jeugdgroep een concert én koppel er een inhoudelijke avond aan.

Tien jaar geleden schudde deze rapgroep de christelijke muziekwereld op met hun persoonlijke herkenbare teksten en frisse sounds. De muziek wordt door een breed publiek gewaardeerd, jong en oud. In het najaar van 2019 geeft Damascus voor Zingen in de Kerk vier concerten in het land: Harderwijk, Gouda, Dordrecht en Leeuwarden.

Naast dat bezoekers getrakteerd worden op een fijne avond met hippe muziek werkte Damascus samen met JOP aan een aantal bijpassende werkvormen geschikt voor jongeren vanaf ca 13 jaar.

De werkvormen kun je met je jeugdgroep doen ter voorbereiding op of ter afsluiting van het bezoek aan een concert. Maar ook zonder een bezoek aan een concert zijn de werkvormen interessant. Door de nummers en spoken words van de artiesten ga je aan de slag met verschillende thema’s. Die thema’s variëren van ‘de perfecte kerk’ tot ‘twijfels’ en van ‘vluchtelingen’ tot ‘de dood’.

Ga naar de werkvormen Damascus