Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Raadsel vooraf - Sirkelslag YOUNG

Wil je de jongeren in je jeugdgroep alvast warm maken om mee te doen met Sirkelslag YOUNG op 28 mei? Deel dan de komende tijd iedere twee weken een raadsel in de vorm van een filmpje.

Raadsel 1


In dit filmpje maken de jongeren kennis met de hoofdpersoon van Sirkelslag YOUNG en kunnen ze zich alvast een beetje inlezen in het thema. 

De persoon waar het raadsel over gaat is: Elia.

Raadsel 2


In dit filmpje is onze verteller op zoek naar een man en een vrouw. En blijkbaar hadden zij ook te maken met de ‘onheilsprofeet’ uit het eerste raadsel! 

De personen waar dit raadsel over gaat zijn: Achab en Izebel.

Raadsel 3

Welke persoon zoeken we bij dit raadsel? En weet je in welk hoofdstuk van Jesaja dit staat?

We zoeken Johannes de Doper en Jesaja 40!

Net als de vorige keren heb je even de tijd om het op te lossen. Deze keer iets korter, maar één week, op 27 mei maken we het antwoord bekend. Want 28 mei is natuurlijk Sirkelslag al!

Hoe werkt het?
De komende weken komt er op 3 momenten een nieuw filmpje online op deze website, Instagram en Facebook. Je kunt dit filmpje delen met je jongeren en ze vragen te reageren op Instagram en Facebook. Deel je het filmpje via Whatsapp dan kun je jongeren verwijzen naar deze pagina met uitleg

Als de jongeren de aanwijzingen goed interpreteren en het raadsel oplossen komen ze erachter wie de hoofdpersoon van het bijbelverhaal is. Dat gaat ze helpen bij het inlezen in het thema van Sirkelslag YOUNG. En dat gaat ze helpen bij minstens één spel!

Op de volgende data komt steeds een nieuw raadsel in de vorm van een filmpje online:

  • donderdag 22 april
  • donderdag 6 mei
  • donderdag 20 mei

Iedere twee weken is er één winnaar die een lekkere attentie krijgt toegestuurd. 

Het bovenstaande filmpje is het filmpje voor de periode van 22 april t/m 5 mei. Je vindt dit filmpje ook op Instagram en Facebook.

Deel deze actiepagina met je jongeren >