Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

#Durfte

Ben je op zoek naar verbinding tussen jong en oud in je gemeente? Misschien is #Durfte iets voor jullie. Met #Durfte verbind je verschillende groepen in de gemeente. Tieners, jongeren en volwassenen gaan samen aan de slag en doen iets waar ze goed in zijn of kunnen worden. Deze activiteit zet in op verbinding, talent, geloofsgesprek en iets doen voor een ander.

#Durfte staat voor: ontdekken, ontwikkelen en groeien. Tieners, jongeren en volwassen worden aan elkaar verbonden. Samen gaan ze aan de slag rondom het onderlinge geloofsgesprek en met hun gezamenlijke activiteit of project zoals bijvoorbeeld het opzetten en onderhouden van een moestuin met biologische groenten, het organiseren van één of meerdere activiteiten voor de gemeente of de buurt, het organiseren van een diaconale werk-reis-vakantie, of samen een muziekband vormen en het geven van een (huis)concert.  Ze doen iets vanuit een gezamenlijke passie of iets waar ze goed in zijn of goed in kunnen worden.  

Dit filmpje laat je zien wat #Durfte is. (Lees verder onder het filmpje). 

Talenten en interesses


#Durfte is een nieuwe manier van ontdekken en leren in de kerk. Verschillende generaties worden aan elkaar verbonden rondom gezamenlijke talenten en interesses. Denk bijvoorbeeld aan een groep tieners en jongeren die geïnteresseerd is in fotografie. Koppel hen aan een aantal twintigers en ouderen die hier (ook) veel over weten. 

Vanuit die gezamenlijk passie leggen de deelnemers ook een link naar het geloof. Korte bijbelstudies helpen de groep om tot meer diepgang te komen. Met #Durfte kun je van elkaar leren en elkaar inspireren. Tieners en jongeren verdiepen zich dus niet alleen in het thema maar kijken ook hoe ze met deze hobby God kunnen dienen, hoe ze hun talenten kunnen inzetten voor de ander en hoe ze kunnen leren van andere generaties en van de Bijbel. 

Wil je #Durfte inzetten in jouw gemeente?


Dat kan! Jong Protestant heeft een startpakket gemaakt om #Durfte op te zetten in jouw gemeente. Je wordt begeleid door een ervaren specialist van Jong Protestant. Het startpakket kost € 45,-- en bestaat uit:

 • stappenplan #Durfte;
 • whitepaper met kernwaarden #Durfte;
 • 5 uitgewerkte werkvormen voor bijbelstudies;
 • tips voor het schrijven van een bijbelstudie;
 • drie begeleidingsgesprekken* door een specialist van Jong Protestant:
  • startgesprek
  • tussentijds evaluatiemoment
  • eindgesprek;
 • PR-materiaal om op te hangen in de kerk.

(* De drie begeleidingsgesprekken vinden plaats binnen het eerste jaar dat een gemeente zich heeft aangemeld. Voor de vervolgjaren zal Jong Protestant regionale meet-ups organiseren waar gemeenten met #Durfte groepen elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen.)

Wil je eerst meer weten over #Durfte? Stuur dan een mail naar jongprotestant@protestantsekerk.nl of bel 030 - 8801438. Een medewerker van Jong Protestant kan je er meer over vertellen.  

Je kunt het startpakket bestellen in de webwinkel met onderstaande button.

Ja, ik ontvang graag het startpakket van #Durfte