Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Geloofs­opvoeding thuis

“Het helpt echt dat we in mijn gemeente als gezinnen samen in gesprek zijn over geloofsopvoeding. Hierdoor geef je geloofsopvoeding automatisch meer een plek in je gezin.” Een ouder uit een gemeente in Zuid-Holland.

Direct naar de materialen bij Week van de Geloofsopvoeding

De kerk en geloofsopvoeding

"It takes a village to raise a child.” Dit spreekwoord geeft goed weer wat veel ouders ook ervaren: opvoeden doe je samen met anderen. Ouders hebben anderen om hen heen nodig, een geloofsgemeenschap die hen ondersteunt en een plek biedt om ervaringen uit te wisselen. De kerk is zo’n plek waar zij hun geloof kunnen verzorgen, hun opvoedvragen kunnen delen, en bemoedigd kunnen worden door anderen: jong en oud.

Extra handvatten

Jong Protestant ondersteunt kerken bij het vervullen van die rol. Dit gebeurt met producten, artikelen en trainingen die kerken helpen gezinnen toe te rusten en uit te dagen in de geloofsopvoeding. Daarmee krijgen ouders extra handvatten, en krijgt jouw gemeente genoeg in handen om er te zijn voor opvoeders en gezinnen. Zodat ook de volgende generatie het geloof mag ontdekken en beleven, ook thuis.

Hieronder vind je een selectie van materialen, interessante artikelen en trainingen.

Veelgestelde vragen