#Durfte - Samen ontdekken, ontwikkelen en groeien in je gemeente

#Durfte verbindt verschillende groepen in de gemeente. Tieners, jongeren en volwassenen gaan samen aan de slag en doen iets waar ze goed in zijn of kunnen worden. Deze activiteit zet in op verbinding, talenten, geloofsgesprek en iets doen voor een ander.

Verbinding tussen generaties

#Durfte is ontdekken, ontwikkelen en groeien van tieners en jongeren in je gemeente. Dit gebeurt door verschillende leeftijdsgroepen in de gemeente aan elkaar te verbinden. Jongeren en ouderen zetten samen een activiteit op, zoals het onderhouden van een moestuin, het opzetten van een escaperoom, het organiseren van een reis, of het regelen van het geluid of de beamer in de kerkdienst. Zo doen ze iets waar ze een passie voor hebben, waar ze goed in zijn, of goed in kunnen worden.

Bij #Durfte-groepen doe je bovendien niet alleen iets, maar vanuit die passie leg je een link naar je geloof. Door middel van korte bijbelstudies krijgt een groep nog meer diepgang. Door #Durfte doe je bovendien iets voor de wereld en voor de ander.

Dit filmpje laat je zien wat #Durfte is. (Lees verder onder het filmpje).

Talenten en interesses

In de kerk zijn verschillende generaties aan elkaar gegeven om elkaar tot hand en voet te zijn. Generaties kunnen zo van elkaar leren en elkaar inspireren.

#Durfte is een nieuwe manier van ontdekken en leren in de kerk waarbij deze dingen samenkomen. Jongeren worden verbonden aan mensen uit andere generaties rondom gezamenlijke talenten en interesses. Denk bijvoorbeeld aan een groep tieners en jongeren die geïnteresseerd is in fotografie. Koppel hen aan een aantal twintigers en ouderen die hier (ook) veel over weten. Met een #Durfte-groep verdiepen de jongeren zich dan niet alleen in dit thema, maar kijken ze ook hoe ze met deze hobby God kunnen dienen.

Samen kerk-zijn

Jongeren ontdekken door een #Durfte-groep niet alleen hoe ze hun talenten kunnen inzetten voor de gemeente (bijvoorbeeld door samen de foto’s voor de website te gaan verzorgen), maar ook hoe ze kunnen leren van andere generaties en van de Bijbel. Zo zet je met deze gemeente-brede activiteit in op samen kerk-zijn door verbinding, talenten, geloofsgesprek en iets doen voor de wereld en een ander.

Kennismaken met #Durfte?

Wil je eerst meer weten over #Durfte? Doe dan mee met de online #Durfte Meet-up (via Zoom) op één van de volgende avonden:

• Maandag 22 juni 20.00 - 21.30 uur
  • Woensddag 24 juni 20.00 - 21.30 uur