PaasChallenge voor tieners en jongeren: 'Wees niet bang!'

Vanwege de coronacrisis kan de PaasChallenge 2020 niet doorgaan. Er is een online spel in ontwikkeling waarmee je met je tiener- of jeugdgroep of schoolklas (10-17 jaar) toch het verhaal van Pasen kunt beleven vanuit huis. Je speelt het spel dus als groep, de jeugdleider coördineert het spel en iedere deelnemer speelt vanuit zijn/haar eigen huis. Het spel is voor jeugdleiders GRATIS te bestellen!

De deelnemers volgen Jezus in zijn laatste dagen van zijn leven. Onder zware omstandigheden zegt hij vaak tegen zijn volgelingen: "Wees niet bang!" Maar dat is erg vreemd omdat er heel veel is om bang voor te zijn in Jezus' tijd: oorlog, onderdrukking, geweld, armoede, ziekte, dood, haat en honger. Genoeg om angstig, bezorgd of verdrietig van te worden. En laten we wel wezen: die emoties horen bij ons als mensen. Zonder emoties zouden we niet eens leven. We hebben zelfs een diep deel in ons brein waar deze emoties huizen. Gaat Jezus dat dan even weghalen als hij zegt: "Wees niet bang?"

In dit paasspel (alternatief voor de PaasChallenge) ontdek je dat Jezus de angst niet weghaalt, maar hij geeft je iets nieuws, iets extra's. Jezus haalt je niet weg uit het gevaar maar hij geeft liefde, hoop, rust, vertrouwen, geloof, moed om de situatie aan te kunnen. Of om andere mensen in dezelfde toestand iets te geven wat jij net van Jezus hebt ontvangen.
Je speelt een aantal rondes van dit spel thuis, samen met minimaal 1 ouder of broer/zus. De leiding stuurt aan de deelnemers verschillende challenges: puzzels, creatieve en doe-opdrachten waarmee je punten kunt verdienen als je ze binnen de tijd oplost of uitvoert.

• (Kerkelijke) kinder- en jeugdgroepen (10-17 jaar)
  • Schoolklassen (primair onderwijs groep 7 & 8 en voortgezet onderwijs)

Geen minimum of maximum aantal deelnemers.

Nodig

• Een groepsleider met whatsapp. Het liefst whatsapp verbonden met je laptop of computer. Per groep van maximaal 10 deelnemers is één leider nodig.
  • Per deelnemer (of deelnemend gezin) een mobiele telefoon met whatsapp
  • Digitaal materiaal bestaande uit een scorebord, opdrachten, speltuitleg (zelf uit te printen).

Het spel duurt 60 tot 90 minuten.

Locatie

Het spel wordt individueel gespeeld vanaf de thuislocatie ("corona-crisisproof"). Via social media staat de groep met de spelleider en met elkaar in contact.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

De voorbereiding van dit spel kost ongeveer 1 uur.

Aanmelden kan t/m woensdag 8 april met onderstaand aanmeldformulier.

Ontvangst materialen

Je ontvangt het spelmateriaal digitaal op vrijdag 3 april. Aanmeldingen na 3 april ontvangen binnen 2 werkdagen de spullen digitaal.

Vragen

Voor vragen kun je contact opnemen met Jong Protestant via jongprotestant@protestantsekerk.nl of bel 030 - 8801438

Ik ontvang graag de:

PaasChallenge Minecraft Edition

De PaasChallenge Minecraft Edition is een spel om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de wereld van het paasverhaal. Het spel is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren die graag spellen in Minecraft spelen. Of voor hen die dat graag eens willen ontdekken!

Speel de Minecraft Edition