Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Kerk op Schoot

Sprankelende, belevingsgerichte diensten voor kinderen van 0 tot 4 jaar, dat is Kerk op Schoot. Tijdens deze diensten beleven baby’s, peuters én hun (groot)ouders/verzorgers een bijbelverhaal met alle zintuigen.

Kinderen horen een bijbelverhaal, afgewisseld met veel liedjes (op bekende peutermelodieën) en belevingsgerichte activiteiten. Met deze vieringen maken jonge kinderen (én hun ouders) op een speelse manier kennis met de kerk en kunnen ouders elkaar op een informele manier ontmoeten.

Op de website van Kerk op Schoot vind je meer informatie, kant-en-klare Kerk op Schoot-programma’s en een handleiding om zelf een Kerk op Schoot-viering te maken. Deze zijn ontwikkeld binnen de Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. door ds. Hester Radstake en Eveline Nieuwenhuijse om voor de allerjongsten in de gemeente meer te bieden dan alleen de crèche. Met succes, kinderen en hun (groot)ouders zijn enthousiast! Inmiddels worden de programma’s van Kerk op Schoot in verschillende kerken door heel Nederland gebruikt.

Hoe ziet een Kerk op Schoot viering eruit?
Een Kerk op Schoot viering vindt bij voorkeur in de kerk zelf plaats. Op die manier kunnen de kinderen vertrouwd raken met het kerkgebouw en voor en na de vieringen honderduit vragen stellen over alles wat ze zien. Elementen die in een ‘normale’ kerkdienst zitten, komen ook terug bij Kerk op Schoot; het aansteken van de Paaskaars, een gebedje en samen zingen. Ook is er voor elk kind een echte liturgie, waarin de liedjes uitgeschreven staan voor de ouders. Voor de kinderen zelf staan er plaatjes in die het verhaal ondersteunen en eventueel thuis kunnen worden ingekleurd.

Elke viering begint met een ontmoeting met dominee Beer waarbij iedereen kennis met elkaar maakt tijdens een liedje hallo, hallo, hallo, welkom bij Kerk op Schoot! hallo hallo hallo, wie ben jij?! Je geeft aan elk kind persoonlijk aandacht: elk kind mag reageren zoals het zelf wil, uitbundig of stilletjes op schoot. Na afloop van de viering wordt er gezamenlijk nog iets gedronken en iets lekkers gegeten. Op deze manier kunnen de kinderen nog even met elkaar spelen en ontmoeten de ouders elkaar.

Kerk op Schoot wordt van harte aanbevolen door Jong Protestant. Dit een prachtige manier om samen met de allerkleinsten te vieren en hen vertrouwd te maken met Bijbelverhalen en de Kerk.

Download de Flyer van Kerk op Schoot

Lees meer over Kerk op Schoot