Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Praktische informatie Sirkelslag YOUNG

Op deze pagina vind je praktische informatie over wat er nodig is om Sirkelslag YOUNG met je jeugdgroep te kunnen spelen.Datum, plaats en tijd


Alle groepen spelen Sirkelslag YOUNG op hetzelfde moment vanaf de eigen gekozen locatie: vrijdagavond 7 februari 2020 van 19:30 tot ca 22.00 uur.

 

Thema


Het thema van Sirkelslag YOUNG is 'Kom in beweging' en het gaat over het verhaal van Jona. De jongeren maken tijdens de avond hetzelfde mee als Jona. Het verhaal begint in het donker, in de vis. Door flashbacks begrijpen we hoe Jona er terecht is gekomen. Met de hulp van anderen (bijv. de zeelieden) komt Jona in beweging en trekt hij naar Nineve. Daar komen de mensen ook in beweging die het verhaal een nieuwe wending geven. Ook maken de deelnemers in het spel kennis met Jong in Actie, een diaconaal project waarbij jongeren gaan helpen om mensen in Nederland een nieuwe kans te geven. 

Groepsgrootte


Een team voor Sirkelslag YOUNG bestaat uit 4 tot 12 deelnemers (13 of 14 is geen probleem maar dan is het voor het spel leuker om twee groepen te maken).

Benodigdheden voor Sirkelslag YOUNG 2020

  • Een ruimte waar een goede wifi-verbinding is om de live-uitzending te kunnen volgen. Heb je geen goede wifi-verbinding dan kun je Sirkelslag YOUNG alleen spelen door het script voor te lezen.
  • Een laptop of computer met een goede wifi-verbinding voor de live uitzending.
  • Beamer en boxjes zodat iedereen de live-uitzending goed kan zien en horen
  • De jury scoreformulieren en werkbladen (worden ca 2 weken voor aanvang opgestuurd)
  • Enkele "huis-tuin-en-keuken-spullen"(deze lijst ontvang je ook vooraf).


Presentatie


De presentatie van de live-uitzending op 7 februari vindt plaats vanuit een lokale kerk en is in handen van Klaas van Kruistum en Elbert Smelt (Trinity). 

Prijzen


Het winnende team wint kaartjes voor de EO-Jongerendag voor de hele groep. Verder is er een beker voor de drie beste teams. 

 

Kosten

De kosten voor deelname aan Sirkelslag YOUNG zijn:

  • Eerste deelnemende groep Sirkelslag: € 20,-
  • Tweede groep Sirkelslag: € 17,50*
  • Derde (en opeenvolgende) groep(en) Sirkelslag: € 15,-*

Een eventuele annulering is kostenloos mogelijk tot woensdag 5 februari 12.00 uur. Daarna worden bij annulering de kosten in rekening gebracht.

*De kortingsregeling is niet geldig door combinaties van de verschillende versies van Sirkelslag. Dus als je één groep voor Sirkelslag YOUNG aanmeldt en één groep voor Sirkelslag KIDS (zie onder), dan krijg je geen korting.

 

Uiterste inschrijfdatum

Woensdag 5 februari 2020 om 12.00 uur

Ontvangst materialen


Alle informatie voor Sirkelslag YOUNG zoals het script, het juryformulier, inlogcode om de scores door te geven en de lijst met benodigdheden worden rond 23 januari aan de deelnemende groepen verzonden. Groepen die zich ná 23 januari aanmelden, ontvangen de materialen binnen één week in de bus.

Sirkelslag voor kindergroepen

  • Naast Sirkelslag YOUNG is er ook een versie voor kindergroepen (8-12 jaar): Sirkelslag KIDS. De eerstvolgende editie van Sirkelslag KIDS vindt plaats in november. Lees meer informatie over Sirkelslag KIDS.

Vragen

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met Jong Protestant, telefoon 030 - 8801438 of mail naar jongprotestant@protestantsekerk.nl