Podcast 4 'Kliederkerk! Iets voor jou?'

In deze Week van de Opvoeding bieden Jong Protestant, Mijnkerk.nl en de HGJB je elke dag een podcast aan over geloofsopvoeding. Vandaag: een gesprek met Linn uit Nieuwerkerk. Zij staat alweer te popelen om de volgende kliederkerk voor te bereiden.

En nu jij

Nodig
: Flap-over, stiften, laptop, tablet of telefoon

Bekijk met elkaar dit filmpje en luister de podcast.

Gebruik een flap-over. Wat spreekt je aan in dit filmpje? Schrijf dat op de flap-over. Bespreek dit met elkaar? Is een kliederkerk iets voor jullie context? Waarom wel/niet?

Hoe kan jullie groep of gemeente er (ook) zijn voor gezinnen die normaal niet in de kerk komen? Is een kliederkerk dan een idee? Welke andere ideeën hebben jullie?

Beschrijf dit in een kort plan of wees creatief en maak een poster of er een vlog over net wat bij jullie past. Deel dit met jullie kerkenraad of leiding.

Verder lezen/zien/doen

Zelf een kliederkerk starten? Kijk op de website van kliederkerk, doe inspiratie op en krijg antwoord op de meeste gestelde vragen.

Lees het ontroerende verslag van moeder Inge en haar dochter over hun ervaringen met een kliederkerk.