Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Aanvullende informatie Sirkelslag KIDS 2020

Het werkblad van spel 2 bevat een fout

Bij spel 2, het tableau vivant in de categorie kleding staat twee keer dezelfde omschrijving, zowel K-A als K-B. De juiste tekst op het werkblad bij spel 2, Tableau Vivant K-B moet zijn: 
 
K-B: Op deze foto is te zien dat Paulus een fantastisch mooie trui aan het passen was. Hij was in de wolken! Tot hij het prijskaartje zag…

Deze foto heeft precies: 4 personen + 7 voeten + 1 knie + 1 elleboog

*Gebruik een voorwerp uit de categorie Kleding voor maximaal 2 extra punten.


Toelichting spel 5

Het water gebruik en/of nat worden is redelijk beperkt gebleken bij de testgroepen die het voor ons hebben getest. Het spel past thematisch bij het verhaal vandaar dat deze opzet is gekozen. Daarnaast is er ook altijd een actief spel onderdeel in Sirkelslag Kids. Wij hebben gemerkt dat wanneer de kinderen hier niet als te gek doen met hun bekertje water, het waterballet meevalt. Het gaat niet alleen om de snelheid in dit spel, maar ook om voorzichtigheid om voldoende water naar de flessen te brengen. Dus eventueel met halve bekers water het parcour over kan natuurlijk ook, dan moet er alleen vaker gerend worden.  

Opties:

  • Wellicht kunnen jullie de vorm van het parcour  aanpassen of iets verkleinen zodat het wel past in jullie gebouw? Bijv. in een lange lijn het parcour maken i.p.v. een T vorm. 
  • Een ander optie jullie kunnen ook het water vervangen voor zand, zodat niet alles nat wordt. Dan vullen de kinderen de flessen met zand. Echter dit heeft wel de mogelijkheid dat er zand op de grond komt en het past thematisch gezien niet bij de schipbreuk die Paulus ondergaat, waardoor de kinderen water moeten halen uit het schip.
  • Indien er meerdere teams meedoen en er gebrek is aan ruimte kan er ook nog als alternatief gedacht worden om meerdere teams op dezelfde baan te laten deelnemen met ieder hun eigen start emmer en flessen bij de finish. Zodoende kan de eerste deelnemer starten en als die bijv. bij de kruising is de 2e deelnemer uit een ander team en zo om en om een deelnemer uit een van de teams.