Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

De vreemdelinge...

Deze bijeenkomst gaat over Ruth.

Doelen van deze bijeenkomst:
• De kinderen maken kennis met het verhaal over Ruth, de ‘vreemdelinge’, die ervoor zorgt dat de geschiedenis van God met het volk Israël doorgaat.
• De kinderen ontdekken dat iedereen bij God mag horen, waar je ook vandaan komt.
• De kinderen leven zich in in de situatie van Ruth en van vreemdelingen die in ons land verblijven en vergelijken de manier waarop • Ruth werd opgenomen in de gemeenschap van het volk Israël met de situatie van asielzoekers in ons land.

Samenvatting:
Ruth komt als Moabitische vrouw met haar schoonmoeder mee naar het Israëlische volk. Boaz en Ruth krijgen een zoon, Obed. Uit zijn nageslacht wordt David geboren. Zo maakt de trouw van Ruth de geboorte mogelijk van David, uit wiens nageslacht Jezus zou worden geboren. De geschiedenis van God en het volk Israël gaat door, dankzij een vreemdelinge.
Je vertelt het verhaal van Ruth. Iedereen mag bij God horen, hoe oud of jong je ook bent, hoe je er ook uitziet, waar je ook vandaan komt. De kinderen maken samen een collage van zoveel mogelijk verschillende gezichten en bedenken zelf een titel voor de collage. Vervolgens bespreek je of jullie zelf ook vreemdelingen of vluchtelingen kennen. Je bekijkt een filmpje over kinderen in het Asielzoekerscentrum en jullie schrijven een brief aan vluchtelingen!

Werkblad:

  • Werkblad 7.1 – Brief

Het programma en werkblad vind je in de bijlagen.