Diensten- en klussenverkoop

Bied een klus of dienst aan in jouw gemeente voor onderlinge verbondenheid.

Diensten- en klussenverkoop

Ben jij goed in gras maaien en doe je dat graag voor een ander? Of heb je een super leuke hobby die je graag met anderen wilt delen? Lees dan snel verder hoe je dit in jouw gemeente kunt doen!

• Jong en oud ontmoeten elkaar.
  • Gemeenteleden helpen elkaar of leren elkaar iets.

Benodigdheden

• Gemeenteleden die een dienst of klus aanbieden.
  • Gemeenteleden die een dienst of klus afnemen.

Tijdsduur

Ligt aan activiteit. Ongeveer 1 - 2,5 uur.

Uitvoering

Bereid gemeenteleden voor op deze activiteit. Breng ze op de hoogte door iets te vertellen in de kerkdienst, door het in het kerkblad en op de website te vermelden.

Vraag gemeenteleden wat zij met anderen kunnen/willen delen. Welke dienst bieden zij aan? Je kunt denken aan bijvoorbeeld: gras maaien, huishoudelijke klussen, een taart bakken, auto wassen, een etentje bij iemand thuis, ritje in je mooie auto of op de trekker, een workshop van je hobby, etc. Let wel op de dan geldende corona-maatregelen.

Vraag iedereen die een klus of dienst aanbiedt, hier een korte beschrijving van te maken en zijn/haar gegevens erbij te vermelden. Zo kunnen gemeenteleden die gebruik willen maken van deze dienst contact opnemen met de desbetreffende persoon. De beschrijving kunnen de gemeenteleden naar jou (of iemand anders) sturen. Jij verzamelt alle ingestuurde stukjes. Geef gemeenteleden 1 à 2 weken de tijd om zich aan te melden.

Deel de aangeboden diensten/klussen met de gemeente. Gemeenteleden kunnen nu zelf contact opnemen met het gemeentelid dat de dienst aanbiedt. Geef van te voren één week op waarin de activiteiten kunnen worden uitgevoerd.
Let op: deel de berichten alleen met de gemeente in verband met de privacy.

Eventueel kunnen de deelnemers een foto of filmpje maken wanneer zij gebruik maken van een dienst van een ander gemeentelid. Vraag hen of ze dit met jou delen. De foto’s kunnen worden getoond in de volgende kerkdienst.

Tip: Je kunt deze actie fondsenwervend maken. Vraag een vast bedrag vragen voor de acties, of laat de deelnemers zelf een bedrag bepalen. Bij het afnemen van een actie kunnen ze dat geld overmaken naar de diaconie, door een rekeningnummer, tikkie of QR-code.