Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

PaasChallenge 2020 - Minecraft Edition

De PaasChallenge Minecraft Edition is een spel om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de wereld van het paasverhaal. Het spel is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren die graag spellen in Minecraft spelen. Of voor hen die dat graag eens willen ontdekken!

Je loopt rond in het Jeruzalem uit de tijd van Jezus: De tempel, paleizen van Herodes en Pilatus, de hof van Getsemané, de bovenzaal en Golgota. In die wereld los je 10 puzzels op die allemaal te maken hebben met een bijbelverhaal uit de laatste dagen van Jezus in Jeruzalem.

Er zitten nog extra opdrachten in het spel zelf. Aan het einde moet een belangrijke keuze gemaakt worden!!

Voorbereiding

Je hebt voor dit spel de PC / MAC desktop versie (java edition) van Minecraft nodig. (Het spel is niet getest voor Playstation of Minecraft op iPad of Smartphone).

Heb je nog geen Minecraft? Ga dan naar de website van Minecraft.
De kosten zijn eenmalig 30 euro.

Download de map “PaasChallenge zip” NL (15+ mb)
Download de map "PaasChallenge zip" ENG (15+ mb)

Pak de zip map uit. Hier zitten allerlei files in: van de map “advancements” tot en met het bestand “sessions.lock”.)

Download de instructie (NL)

Download de instructie (EN)


Online Paaschallenge voor groepen en schoolklassen

De online Paaschallenge 'Wees niet bang' is een online spel waarmee je met je tiener- of jeugdgroep of schoolklas (10-17 jaar) toch het verhaal van Pasen kunt beleven vanuit huis. Je speelt het spel dus als groep, de jeugdleider coördineert het spel en iedere deelnemer speelt vanuit zijn/haar eigen huis. Het spel is voor jeugdleiders GRATIS te bestellen!

Paaschallenge 'Wees niet bang'