Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

De dromer

Deze bijeenkomst gaat over Jozef.

Doelen van de bijeenkomst:
• De kinderen maken kennis met Jozef als ‘dromer’ en horen hoe zijn dromen in duigen lijken te vallen.
• De kinderen leren dat mensen mogen blijven werken aan hun goede dromen voor de wereld, omdat God in mensen gelooft en met mensen geschiedenis wil maken.
• De kinderen denken na over goede dromen waarvoor mensen zich mogen blijven inzetten, ook al lukt het vaak niet goed om die dromen werkelijkheid te laten worden.

Samenvatting:
Je opent door na te denken over jullie eigen dromen. Luister samen naar het lied ‘Laat je droom bestaan’ uit de musical van Jozef. Daarna lees je samen het Bijbelgedeelte over de dromen van Jozef. Besprek en vertel hoe het verhaal van Jozef afloopt. Jozef blijft ondanks alle tegenslag erop vertrouwen dat het uiteindelijk goed komt en dat zijn dromen geen bedrog zijn. Tenslotte maken de kinderen een dromenmantel: in de droom schrijven zij op welke mensen dromen van een betere wereld en daar ook wat aan doen. Ze versieren deze jas. Je vraagt ondertussen of zij zelf ook dromen hebben waar God in zou kunnen geloven en waarbij Hij zou willen helpen om ze werkelijkheid te maken. Geef zo mogelijk een voorbeeld uit je eigen leven.

Werkbladen:
· Werkblad 1 – Lied van Jozef
· Werkblad 2 – De dromenmantel

Het programma en de werkbladen vind je in de bijlagen.