Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Sirkelslag Young

Sirkelslag YOUNG is een spannend en interactief spel tussen jeugdgroepen (12-16 jaar) uit heel Nederland. De volgende editie vindt plaats op 28 mei 2021 (onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen). Je speelt het spel vanaf je eigen locatie en je groep speelt online tegen honderden andere groepen uit heel Nederland.

Sirkelslag YOUNG is een laagdrempelig spel om jongeren (kerkelijk en niet-kerkelijk) te betrekken bij activiteiten van de kerk. Uit ervaringen van andere gemeenten blijkt dat Sirkelslag een mooi startpunt kan zijn voor missionair jeugdwerk. Het spel spreekt jongeren aan en brengt jongeren op een laagdrempelige manier met elkaar in verbinding. 

Thema

Sirkelslag YOUNG staat in het teken keuzes maken, bijvoorbeeld rondom het klimaat en de vluchtelingenproblematiek. De jongeren denken na over de vraag: ‘Wat zou jij doen?’. In de verhaallijn volgen ze een profeet, die hen meeneemt in zijn verhaal en de keuzes die daarin een cruciale rol spelen. Wie die profeet is, daar komen ze later in het spel pas achter. In de periode voorafgaand aan Sirkelslag YOUNG krijgen de groepen al een aantal hints en opdrachten waarmee ze ontdekken om wie het gaat. 

Bij de vraag: ‘Wat zou jij doen?’ komen ook diaconale projecten en het veertigdagentijdproject van Kerk in Actie 'Ik ben er voor jou - 7x barmhartigheid' aan bod

Groepsgrootte

Een team bestaat uit 6 - 8 deelnemers. 

Kosten

De kosten voor deelname aan Sirkelslag YOUNG zijn:

  • Eerste deelnemende groep Sirkelslag: € 20,-
  • Tweede groep Sirkelslag: € 17,50*
  • Derde (en opeenvolgende) groep(en) Sirkelslag: € 15,-*

Prijzen

Ook dit jaar zijn er weer mooie prijzen te winnen. De 1e, 2e en 3e groep winnen een mooie beker een een tof prijzenpakket.

Lees meer praktische informatie over Sirkelslag YOUNG

Aanmelden

Inschrijven kan tot woensdag 26 mei om 12.00 uur. Mocht Sirkelslag vanwege dan geldende coronamaatregelen niet door kunnen gaan, dan wordt Sirkelslag verplaatst naar het nieuwe seizoen 2021/2022. Eventueel kostenloos annuleren is in dat geval ook mogelijk.  

Bekijk hieronder een filmpje van Sirkelslag 2020 of bekijk het filmpje van Sirkelslag YOUNG 2019 uit Maarssen.  

Aanmeldformulier Sirkelslag YOUNG 2021

Team 1

Team 2

Team 3

Team 4

Team 5

Team 6

Team 7

Team 8

Veelgestelde vragen