Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Sirkelslag Young

Sirkelslag YOUNG is een spannend en interactief spel tussen jeugdgroepen (12-16 jaar) uit heel Nederland. Je speelt het spel vanaf je eigen locatie en je groep speelt online tegen honderden andere groepen uit heel Nederland.

Sirkelslag YOUNG is een laagdrempelig spel om jongeren (kerkelijk en niet-kerkelijk) te betrekken bij activiteiten van de kerk. Uit ervaringen van andere gemeenten blijkt dat Sirkelslag een mooi startpunt kan zijn voor missionair jeugdwerk. Het spel spreekt jongeren aan en brengt jongeren op een laagdrempelige manier met elkaar in verbinding. De laatste editie vond plaats op 28 mei 2021.

De winnaars van Sirkelslag YOUNG 2021 zijn...

1. Rotonde Pesse
2. Tieners Oude Kerk
3. Middelstum

Gefeliciteerd! De prijzenpakketten komen zo snel mogelijk jullie kant op!
Wil je weten op welke plek jullie team geeindigd is? Kijk dan hier!

 

Thema

Sirkelslag YOUNG staat in het teken keuzes maken, bijvoorbeeld rondom het klimaat en de vluchtelingenproblematiek. De jongeren denken na over de vraag: ‘Wat zou jij doen?’. In de verhaallijn volgen ze een profeet, die hen meeneemt in zijn verhaal en de keuzes die daarin een cruciale rol spelen. Wie die profeet is, daar komen ze later in het spel pas achter.
Bij de vraag: ‘Wat zou jij doen?’ komen ook diaconale projecten en het veertigdagentijdproject van Kerk in Actie 'Ik ben er voor jou - 7x barmhartigheid' aan bod. 

Raadsels vooraf

Wil je de jongeren in je groep vooraf alvast een beetje in de stemming brengen en laten kennismaken met het thema van Sirkelslag YOUNG? Stuur ze dan vooraf een raadsel. Iedere twee weken is er een nieuw raadsel beschikbaar die je kunt delen via whatsapp, Instagram of Facebook.  

Lees meer over de raadsels vooraf >

Praktische informatie

Uit hoeveel jongeren kan een team bestaan? Wat zijn de kosten voor deelname aan Sirkelslag YOUNG? Antwoorden op deze vragen en andere informatie vind je via onderstaande button.

Lees hier meer praktische informatie >

Impressie

Benieuwd naar de sfeer tijdens zo'n avond? Bekijk hier de aftermovie van Sirkelslag YOUNG 2021:

Veelgestelde vragen