Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Sirkelslag Young

Sirkelslag YOUNG is een spannend en interactief spel tussen jeugdgroepen (12-16 jaar) uit heel Nederland. De volgende editie vindt plaats op 28 mei 2021 (onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen). Je speelt het spel vanaf je eigen locatie en je groep speelt online tegen honderden andere groepen uit heel Nederland.

VANWEGE DE VERLENGDE LOCKDOWN T/M 9 FEBRUARI WORDT SIRKELSLAG YOUNG VERPLAATST NAAR VRIJDAGAVOND 28 MEI 2021. ER KOMT EEN 'SIRKELSLAG YOUNG - LITE VERSIE' BESCHIKBAAR DIE JONGEREN (EN/OF GEZINNEN) ONLINE KUNNEN SPELEN OP VRIJDAGAVOND 5 FEBRUARI.

(Meer informatie en een aanmeldformulier komen op woensdag 13 januari beschikbaar op de website. Alle groepen die reeds zijn aangemeld, krijgen bericht via e-mail.)

Sirkelslag YOUNG is een laagdrempelig spel om jongeren (kerkelijk en niet-kerkelijk) te betrekken bij activiteiten van de kerk. Uit ervaringen van andere gemeenten blijkt dat Sirkelslag een mooi startpunt kan zijn voor missionair jeugdwerk. Het spel spreekt jongeren aan en brengt jongeren op een laagdrempelige manier met elkaar in verbinding. 

Sirkelslag YOUNG vindt plaats op vrijdagavond 5 februari 2021 mits de coronamaatregelen het toelaten om het spel op een fysieke locatie te spelen. Mocht medio januari blijken dat dat niet mogelijk is, dan wordt het spel verplaatst naar vrijdag 28 mei 2021. Blok deze datum dus ook alvast in je jeugdwerkagenda.   

Thema

Sirkelslag YOUNG staat in het teken keuzes maken, bijvoorbeeld rondom het klimaat en de vluchtelingenproblematiek. De jongeren denken na over de vraag: ‘Wat zou jij doen?’. In de verhaallijn volgen ze een profeet, die hen meeneemt in zijn verhaal en de keuzes die daarin een cruciale rol spelen. Wie die profeet is, daar komen ze later in het spel pas achter. In de periode voorafgaand aan Sirkelslag YOUNG krijgen de groepen al een aantal hints en opdrachten waarmee ze ontdekken om wie het gaat. Alle ingeschreven groepen worden hierover in januari (of later mocht Sirkelslag worden verplaatst) geïnformeerd. Ook komt de informatie beschikbaar op deze website. 

Bij de vraag: ‘Wat zou jij doen?’ komen ook diaconale projecten en het veertigdagentijdproject van Kerk in Actie 'Ik ben er voor jou - 7x barmhartigheid' aan bod

Groepsgrootte

Een team bestaat uit 4 tot 12 deelnemers. 

Kosten

De kosten voor deelname aan Sirkelslag YOUNG zijn:

  • Eerste deelnemende groep Sirkelslag: € 20,-
  • Tweede groep Sirkelslag: € 17,50*
  • Derde (en opeenvolgende) groep(en) Sirkelslag: € 15,-*

Lees meer praktische informatie over Sirkelslag YOUNG

Aanmelden

Inschrijven kan tot woensdag 3 februari om 12.00 uur. Mocht Sirkelslag vanwege coronamaatregelen niet doorgaan dan zullen er geen kosten in rekening worden gebracht. Meld je groep(en) snel aan met onderstaand formulier. 

Bekijk hieronder een filmpje van Sirkelslag 2020 of bekijk het filmpje van Sirkelslag YOUNG 2019 uit Maarssen.  

Aanmeldformulier Sirkelslag YOUNG 2021

Team 1

Team 2

Team 3

Team 4

Team 5

Team 6

Team 7

Team 8

Veelgestelde vragen